tiistai 28. marraskuuta 2017

Minne haluaisin matkustaa osa 1.

   Tällä hetkellä valitettavasti ei ole varaa matkustaa yhtään mihinkään, mutta olen vakaasti päättänyt, että asiaan tulee muutos jossain vaiheessa. Tää postaus on otsikkonsa mukaan aiheesta "Minne haluaisin matkustaa". Unelmoin matkustamisesta moniinkin paikkoihin, joista ensimmäiseksi esittelyssä lontoo.

LONTOO  

NÄHTÄVYYDET

Westminsterin palatsi ja Big Ben
   Westminstetrin palatsin vanhin edelleen olemassa oleva osa on Westminster Hall, joka on valmistunut vuonna 1097. Westminsterin palatsi kiinnostaa, koska se on niin vanha. Vanhoissa rakennuksissa on sitä jotain ja on todella mielenkiintoista kuvitella elämää Lontoossa vuonna 1097. Varmaa nkaikki tietää sen tunteen, kun on jossain vanhassa rakennuksessa ja tulee sellainen "Mitä täällä on tapahtunut?"-olo.
   Big Ben tunnetaan jonkinlaisena lontoon symbolina, ja sen vuoksi se on päässyt matkakohdelistalle. Tietysti kellolla ja kellotornilla on myös mielenkiintonen historia.


Piccadilly cirus
   Paikka joka on jo itsessään nähtävyys. Tunnettu esimerkiksi. noista kuvassakin näkyvistä mainosvalotauluista.


London Dungeon
   Esittää historian kammottavia ja verisiä tapahtumia, kidutusvälineitä yms. Älkää kysykö miksi kiinnostaa :-D Kunhan kiinnostaa. Tyrmän aiheina on ollut esim. Viiltäjä Jack ja musta surma.

Tower of london
   Tower of London on myös "vaan hieno rakennus joka olisi kiva nähdä livenä", ja sen lisäksi paikan historia on kiehtova. Linnan ensimmäinen osa on valmistunut vuonna 1078 ja linnaa on käytetty mm. vankilana. Toweriin liittyy useampi kuin yksi lukemistani kummitusjutuista. Linnassa pidetään aina myös kuutta korppia, koska vanhan uskomuksen mukaan englannin kuningashuone ja lontoo tuhoutuvat jos korpit kuolevat tai lentävät pois.



Museum of London 
Lontoon kaupunginmuseo joka esittelee Lontoon historiaa alkaen kivikaudesta. Kaupunginmuseon ulkopuolella on myös pieni osa roomalaisten aikoinaan rakentamaa kaupunginmuuria. 

London bridge


Kaupungintalo (city hall)


London eye 
London eyellä menisin kyllä ajelulle, varmaan aika mahtavat näkymät kaupungin ylle!


Harry Potter -studio
Koska oon ollut potter fani ala-aste ikäisestä lähtien, niin hp-studiolla olisi pakko käydä. Oon kuullut ja nähnyt (videolla) että siellä on upeaa. Pakko pakko pakko päästä! Tää olis varmaan mun koko unelmieni lontoon matkan huipennus. 


MUUTA:
Jos matkustaisin lontooseen, niin matkakohteiden kiertämisen lisäksi haluaisin matkustaa metrolla, syödä fish and chipsejä ja istuskella jossain paikallisessa pubissa. 



1 kommentti:

  1. Vanhoissa rakennuksissa on kyllä sitä jotain. Tykkään myös aina nähdä vanhoja rakennuksia ja kuulla mikä niiden tarina on ollut. Itse kyllä tykkäsin tuosta Piccadilly Circus-aukiosta noiden valomainoksien takia. https://www.leditaulu.fi/

    VastaaPoista