perjantai 30. kesäkuuta 2023

Kesäloman ämpärilista

Hello! 

   Viimeisimmästä postauksesta on aikaa jo useampi vuosi. Mitä pidempään oli postaamatta niin sitä vaikeammalta tuntui palata blogin äärelle. Nyt on kuitenkin jo korkea aika kirjoittaa jotain ja tämä kirjoitus koskee lomasuunnitelmiani. Ensimmäistä kertaa elämässäni saan jäädä kuukaudeksi palkalliselle kesälomalle :-) 


   KESÄLOMAN ÄMPÄRILISTA (bucketlist you know?)

1. Aion juoda aamukahvini rauhassa. Arkena ei ikinä ehdi istua alas kahvikupin kanssa ja lukea uutisia rauhassa. 


2. Nukun jokapäivä niin pitkään kun huvittaa. Lapsetkin on jo sen verran isoja, että pärjäävät aamun ilman äitiä.

3. Keksin lasten kanssa kivaa tekemistä. Tavallisesti en suoraan sanottuna aina töiden jälkeen jaksa kotitöiden lisäksi pelailla esimerkiksi lautapelejä, lomalla on vihdoin aikaa siihenkin. Muuta kivaa tekemistä voisi olla särkänniemi-reissut, jäätelöllä käyminen, uiminen, elokuvien katselu, ruuanlaitto ja leipominen yhdessä..

4. Laitan hyvää ruokaa ja kokeilen uusia reseptejä. Inhoan arkena ruuanlaittoa, mutta kun saa kokeilla jotain uutta ja tehdä rauhassa ajan kanssa niin se on mukavaa. 

5. Teen kodin suursiivouksen. Käyn kaikki kaapit ja laatikot ensimmäisen lomaviikon aikana läpi ja hankkiudun eroon turhista tavaroista. Ehkä saan jopa eteisen naulakossa roikkuvat talvivaatteet säilöön :D (Toisaalta, lomailen vasta elokuussa ja pian on taas talvikin, että kannattaakohan niitä edes siivota pois?) Loput kolme lomaviikkoa aionkin olla sitten kuin Ellun kana.


6. Menen ajoissa nukkumaan vaikka olenkin lomalla. Aikuisena (Vaikka vanhemman pojan mielestä oon vasta "puoliaikuinen" hmm..) on alkanut arvostaa kunnon yöunia ihan toisella tavalla kuin joskus aikaisemmin. Voisikin joskus tehdä postauksen siitä mikä kaikki on muuttunut aikuisuuden myötä ja kuinka olen vähitellen alkanut muistuttaa omaa äitiäni.. :D

7. Nautin vapaudesta. Voin tehdä jokapäivä asioita mitkä sattuvat sillä hetkellä huvittamaan, eikä tarvitse niin paljon miettiä sitä, että mitä pitää tehdä.

8. Haluaisin käydä mökillä. Siellä pääsen toteuttamaan mun yhtä mielipuuhaa, eli haravointia niin paljon kuin sielu sietää. Lisäksi mökillä olisi mukava käydä saunassa ja uimassa, olla ehkä yötäkin jos pääsen yli siitä, ettei siellä ole sisävessaa.

9. Harkitsen lävistyksen ottamista. Mulla oli ainakaan poskessa lävistys, ja se oli aika kivannäköinen niin ehkä voisin käydä ottamassa sen uudestaan. Lomalla sit ei haittaa olla puoliksi turvonneen naamankaan kanssa niin paljoa kun voi olla vaan kotona. 

10. Syön paljon mansikoita ja herneitä, nam! 


11. Luen kirjoja, olen säästellyt kirjahyllyssä hyvää lukemista lomaa varten. 


   Siinä se lista sitten oli, en keksinyt enempää kohtia. Tietysti haluan tehdä lomallani myös "perus" kesäjuttuja, kuten käydä uimassa, veneillä, grillata ja sup-lautailla. Joku pieni reissukin olisi mukava tehdä, erityisesti haluaisin käydä laivalla pitkästä aikaa. Yritän kuitenkin olla suunnittelematta liikaa ohjelmaa kesälomalle, koska tärkeintä on mielestäni kuitenkin vaan rentoutua ja latailla akkuja. 

Yritän palailla nopeammin takaisin blogin pariin, kuin vasta muutaman vuoden päästä :D 

O.M.A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti