tiistai 3. lokakuuta 2017

Porkkanalaatikko

   Porkkanalaatikon ohjeen pistän jakoon ihan siitä ilosta, että ohje on niin hyvä. Halusin kokeilla porkkanalaatikon tekemistä jo hyvissä ajoin ennen joulua. Ohje on helppo, eikä  aktiivinen valmistuaika ole pitkä (Noi porkkanat kuorii ja paloittelee todella nopeasti, eikä laatikon sekoittaminenkaan kauaa kestä) Aion ohjeen helppoudesta huolimatta tehdä laatikot hyvissä ajoin ennen joulua pakastimeen, että voi sit jouluna maksimoida rennon levyttämisen määrän ja minimoida kaiken stressin ja kiireen :-D

Porkkanalaatikko
2kg porkkanoita
4dl riisiä (kuivamitta)
2dl kermaa
3 munaa
suolaa, mausteita
2rkl siirappia
(Itse laitoin n. 2tl suolaa, 1/2tl valkopippuria ja
2 hyppysellistä muskottia)
korppujauhoja

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan

2. Kuori ja paloittele porkkanat.
Laita porkkananpalat kattilaan, peitä vedellä 
ja keitä pehmeiksi n. 15-20 minuuttia. 


3. Kaada kypsistä porkkanoista vesi pois.
Soseuta porkkanat ja lisää siirappi sekä mausteet. 




4. Kaada sekä riisi, että porkkanasose voideltuun uunivuokaan. 


5. Riko kananmunat porkkana-riisiseoksen päälle 
ja sekoita hyvin niin, että munien rakenne rikkoutuu.


6. Lisää kerma vuokaan. Sekoita. 


7. Tasoita laatikon pinta ja ripottele sille ohuelti korppujauhoja.


8. Voit painella vielä lusikanreunalla koloja laatikon pinnalle koristeeksi.
(Noihin koloihin voi sitten laittaa voi tai margariininokareet :-) )



9.Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti