keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Ei vieläkään täydellisiä kasvispihvejä

   Olen jo pidemmän aikaa etsinyt "sitä täydellistä" kasvispihvien ohjetta, siinä kumminkaan onnistumatta. Kaikissa tähän asti kokeilluissa ohjeissa on aina ollut mielestäni jotain vikaa, joko rakenteessa, vaivannäössä suhteessa lopputulokseen tai (mikä pahinta) maussa. Laitan nyt kumminkin tähän alle niiden tän päiväisten kasvispihvien ohjeen. Ei ne pahoja olleet, mutta ei myöskään mitään mun unelmakasvispihvejä kumminkaan. Löysin alkuperäisen ohjeen näihin pihveihin jostain netin syövereistä, mutta en yhtään muista mistä, joten linkittäminen jää valitettavasti väliin. Ohjetta on jokatapauksessa muokattu omaan makuun ja keittiöön paremmin sopivaan muotoon :-D



Kasvispihvit
n.9kpl

n.400g kesäkurpitsaa
n.300g porkkanaa
muutama sipuli 
n.1dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
mausteita (Kuten suolaa, musta, -ja valkopippuria,
pitsamaustetta..)
4rkl korppujauhoja
reilu 1dl vettä

1. Raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Laita raaste siivilään, niin
että ylimääräinen neste pääsee valumaan pois.



2. Sillävälin kun kesäkurpitsaraaste on valumassa, kuori ja raasta porkkanat 
hienoksi raasteeksi.


3. Hienonna sipulit (Itse laitoin myös valkosipulia) ja kuullota ne 
paistinpanulla öljytilkassa. 


4. Sekoita raasteet keskenään, ja lisää kulhoon vielä vehnäjauhot,
kaurahiutaleet, mausteet ja kuullotettu sipuli. 

5. Laita korppujauhot veteen turpoamaan hetkeksi aikaa. 


6. Kun vesi on imeytynyt korppujauhoihin, niin sekoita ne muun taikinan (?) joukkoon.
Jos taikina tuntuu liian löysältä tai vetiseltä, voit lisätä vielä vehnäjauhoja.


7. Muotoile pihveiksi leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15-20 min. 


Alla vielä kuva valmiista pihveistä. Pihvit ei tosiaan ollut mitään huonomakuisia, 
mutta eivät vastaa omia (liian suuria..?) toiveitani siitä,
millaisia haluaisin kasvispihvieni olevan :-D





   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti