perjantai 10. marraskuuta 2017

Miten sää syöt?

(Eli miten Piski eli minä syön:-)  )

Oon ammatiltani kokki, joten joku vois kuvitella, että kokkaan kotonakin usein. 
No, totuus on että en kokkaa useinkaan, mutta tässä postauksessa nyt aiheena mun vähät kokkailut + miten sää syöt, eli tässä tapauksessa; mitä kaikkia ruokiani oon muuten vaan vaivautunut kuvaan :-)

Joku saattais myöskin kuvitella, että ammattikokki ei
a) sotke keittiötään kaameeseen kuntoon aina kun kokkaa ( ja muutenkin )
b) sotke itteensä kaameen näköseks kun kokkaa.

Väääärin :D Ainakin tän kokin kohdalla.

Niin ja sitten vielä varotuksena, että mä en osaa olla valokuvissa normaalisti.


Kokkasin taannoin sämpylöitä. Sotkin itteni niin pahasti, että oli pakko ottaa kuva. 
Olin yltäpäältä jauhoissa, ja samoin oli pöytä. Mutta sämpylöistä tuli ihan hyviä silti :--)

Joo laitoin aika paljon voita :D

Sit yhtenä päivänä tein kesäkurpitsa - tomaattipaistosta.
Mummo teki tätä joskus, ja oli niin hyvää että aloin tekeen sitten himassakin aina välillä.



Se on tosi helppo ruoka, senku nakuttelee kesäkurpitsan palasiksi,
samoin tomaatit ja heittää pannulle. Vähän ehkä mausteita sekaan.

Tässä tärähtäneessä kuvassa siis valmiina.
Sopii hyvin salaatin kanssa.
 Kuvan salaatissa sekä fetaa että mozzarellaa. Nams


Sitten yhtenä päivänä tein riisiä kanakastikkeella. Oon vähän kyllästyny perus kanaa, kermaa ja curryä - tyyliseen kastikkeeseen, ja halusin tehdä vähän saman tyylistä aasialais (?) vaikutteista kastiketta, kun kaupassakin myydään valmiina. Muistan lukeneeni joskus tälläsen valmiskastikkeen ainesosa luetteloo, ja siinä mainittiin jukurtti.

   Joten menin kauppaan, katoin netistä random ohjeen jonka mukaan ostin turkkilaista jukurttia ja tomaattimurskan tapasen. En ny muista oliko se sit paseerattu tomaatti vai kenties pyre, mut ison purkin ostin sitä silti.

En kylläkään noudattanut sitäkään ohjetta mitenkään muuten, vaan keksin ihan oman reseptini.
Tässä nyt silti kiinnostuneille ohje, jota saatoin selata siellä kaupassa ( en kyllä oikeesti muista mikä ohje se oli, googletin vaan jukurtti ja kana :D )

yhteishyva.fi/reseptit/intialainen-kanakastike


Oma ohjeeni:

1. Laita riisi keittymään.
Itehän keitin mukillisen riisiä,  johon  siis kaksi mukia vettä.
( ja myöhemmin vähän lisää vettä, kun näytti olevan liian vähän )
Lisäksi vähän suolaa ja öljyä keitinveteen, kansi kattilan päälle ja välillä vähän sekoittelua.

Vesi kannattaa muuten keittää vedenkeittimessä, tulee nopeemmin. 
Ootellessa voi jo pistää levyn päälle valmiiks riisiä varten, siihen kattilan,
 jonka pohjalla on vähän vettä
 ( jottei koko kattila ja liesi kärähdä ).
Vinkin opin isiltä :-)


2. Paista kana. Ite paistoin kanan kookosöljyä käyttäen, tulee nääs hyvä maku siitä sitten.
Kun kana alkaa oleen kypsää, niin sekaan pannulle wok vihanneksia, ja nekin siitä sitten paistellaan.



2-3 Mausta kana ja vihannekset.

Siis itsehän heittelen noita mausteita paistettavien sekaan jo siinä vaiheessa kun laitan ne pannulle, paistamisvaiheessa ja paistamisen lopussakin. 

Heitin mukaan vaan kaikkia mausteita mitä kaapista löyty. 

-Siskolta saatua garam masalaa about teelusikallisen.
HUOM! Jos haluat että ruoka maistuu "intialaistyyliselle", 
niin siihen auttaa hyvin paljon tälläset erilaiset masala - sekotukset. 
Aika tärkeä ainesosa siis tämä.
- pizzamaustetta silleen sopivasti.
suolaa tietty

- olikohan mulla jauhelihamaustettakin?
No sitäkin tykkään heitellä ruokaan kun ruokaan, koska siinä on basically everything
Eli siis sipulit, paprikat, pippurit ja basilikat kaikki samassa setissä. 
-lihamaustetta. 
Tässä myös melkein kaikkee seassa, mutta tuoksuu vähän erikoisemmalle, 
joten kannattaa varmaan harkita silti ennenkun sitä ihan mihin tahansa tunkee.
Ja laittaa tietty maltillisesti.

Olisin lisänny chiliä, jos mulla olis ollu. Mut jos en väärin muista, niin laitoin kyllä ihan pikku ripauksen thai sweet chili - kastiketta myös.


4. Heitä kanan ja vihannesten sekaan tomaattimurska ja turkkilaista jukurttia.

Tomaattimurska - jutun taisin laittaa kaiken, mutta turkkilaista jurkuttia tuli ostettua sellanen tonkka, että laitoin sitä kaks jättimäistä lusikallista koko purkin sijaan. 
Eli suunnilleen reilun desin? 
Kannattaa maistaa ekan desin jälkeen ja sitten voi vähän lisätä jos on sellanen fiilis :D

5. Maista ja Mausta lisää tarvittaessa
Esim. jukurtin lisääminen laimentaa mausteiden makua. Samoin tekee muuten maustamaton kerma, eli jos joskus maustatte liikaa jotain kastiketta, niin kannattaa ainakin kokeilla kerman lisäämistä.
Valmista!

Tsädää! Lisäsin vähän tuoretta tomaattia koristeeks ja koska pidän siitä.

Mitä muuta mun tulee mussutettua:


Ostin kaupasta vihreä smoothie - pakaste - valmis sekotuksen.
Sisältää siis ananas, pinaatti ja olikohan mango, eli olis 
melkein helppo tehä vaan itsekkin. 

Oli ihan hyvää, ei vaan maistunu tarpeeks ''vihreelle'' mun mielestä :D


Porkkanalaatikkoo,  (hk maakarit - ) falafel - pyöryköitä, 
ituja ja raejuustoa. 
Joo outo kokonaisuus ehkä, mut heitin lautaselle vaan yksinkertasesti kaikkee mistä pidän.
Ostin ennen aina saarioisten falafel - juttuja, 
mut noi hk:n oli halvempia, joten vaihdoin niihin.

Söin toisenlaisen melkein vastaavan setin eri päivänä.



Yks päivä tein ite yhtä mun lempiruuista, eli hamppareita
En jaksanu tehdä sämpylöitä tätä varten, joten ostin lidlistä vaan jotain halpoja
kurpitsansiemen - sämpylöitä. 
Ne oli vähän liian isoja, joten leikkasin niistä palat pois :D

En nälkäsenä jaksanu paljookaan panostaa pihvien ulkonäköön.

Pihveihin heitin vaan sipulia ja mausteita vähän sekaan. Muotoilin ne pelkästä jauhelihasta, kun en jaksanut / muistanut ostaa korppujauhoja saati kananmunia.


On tuolla se pihvikin välissä, vaikka salaatti peittää sen.

Lisäks heitin väliin
salaatinkastiketta, koska ei ollu ketsuppia :D
tomaattia
salaattia
sipulia
cheddar - sulatejuustoa? 

Jotain sellasta. Löytyy allaolevasta kuvasta kyllä.
Mun ruokakauppa ostokset :---)
Tyylikkäästi aseteltuna tietty..


Otsikon inspiroinut video by Justimusflims

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti